• Vers
  • Fruit, mmmmjammie
  • Fruitsalade

Welvaartsziekten

Hoe komt dat? Omdat de voeding van die inheemse volken over het algemeen veel rijker aan voedingsstoffen is dan wat wij hier uit de supermarkt halen. Ze eten bijna alleen maar voedsel dat ze zelf hebben gekweekt of gevangen.

Bovendien leven ze de hele dag in de natuur, wat tal van voordelen heeft, van de afwezigheid van elektromagnetische netwerken tot het direct in contact staan met Aarde. Door direct contact met de grond, ook wel aarden genoemd, neutraliseren de negatief geladen elektronen die de Aarde constant uitzendt, de positief geladen vrije radicalen die ons lichaam o.a. bij de spijsvertering produceert en die schade aan ons weefsel aanbrengen. Dat is bij ons nauwelijks het geval, al was het alleen maar omdat de rubberzolen onder onze schoenen de negatieve elektronen tegenhouden.

Ook zijn er onder inheemse volken vaak veel minder sociale problemen dan wij in onze westerse samenleving hebben, vooral in de steden. Er is geen criminaliteit, mensen helpen elkaar waar ze kunnen. Ze bewegen bijna de hele dag, waardoor hun lymfesysteem het kleine beetje gifstoffen dat ze binnenkrijgen, moeiteloos kan afvoeren. In tegenstelling tot veel westerse mensen, die juist nauwelijks bewegen en via bewerkt voedsel vol met E-nummers, te veel suiker, microplastics, pesticiden, chemicaliën in de leefomgeving, nieuwe kleding, tandheelkundige materialen, cosmetica, huishoudproducten, milieuverontreiniging, luchtverontreiniging, chemtrails, vaccins, medicijnen, rubberkorrels op kunstgras, brandvertragers, drugs, alcohol, huidproducten, tatoeages, haarverf, kunstnagels enz., juist constant in aanraking komen met gif.

De levende natuur vs. levenloze pillen

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, hebben wij hier ook nog eens te maken met een medisch systeem dat volledig door de commerciële farmaceutische industrie overheerst wordt en waarin bijna alles wat natuurlijk is, in het verdomhoekje terechtgekomen is. In plaats van bij gezondheidsklachten eerst eens te kijken wat voor voedingsstoffen je zou kunnen missen, wat er mis is met je sociale situatie, of je relatie en je baan je wel vervulling geven en wat je dagelijks aan gifstoffen tegenkomt, heeft de farmaceutische industrie via je dokter voor bijna elk probleem wel een synthetisch pilletje als oplossing.

Bovendien heerst er zoveel stress bij ons in het Westen dat ons afweersysteem via de aanmaak van stresshormonen als cortisol en adrenaline bijna constant ons afweersysteem onderdrukt, waardoor allerlei ziektekiemen meer kans krijgen. Ook al omdat we vaak te weinig slaap krijgen. We vallen in slaap met ons mobieltje naast ons hoofd, waardoor de elektromagnetische straling die van dat ding af komt de hele nacht ons eigen energieveld verstoort. Als we een paar uur later alweer wakker gemaakt worden door de wekker, zijn we vaak verre van uitgerust. Een natuurlijk slaapmiddel kan dan helpen, maar de meeste mensen hebben gewoon zes tot acht uur goede slaap per nacht nodig, en daar komen ze vaak lang niet aan.

Eerst bezinning, dan doktersbezoek

Wie vaak ziek is, zou dus beter eerst eens een momentje voor zichzelf kunnen nemen en goed naar zijn eigen leven kijken. Want de meeste ziektes zijn heel makkelijk te voorkomen met een gezondere levensstijl.

De dingen die tienduizend jaar geleden belangrijk waren voor de gezondheid van een mens, zijn dat nu nog steeds. Daar is geen wetenschap voor nodig, als we constant naar allerlei zogenaamde experts luisteren die ons wijs willen maken hoe we beter kunnen leven, zijn we inderdaad te ingewikkeld bezig. Ons lichaam is niet veranderd.

Het geheim van een goede gezondheid is helemaal geen geheim, het zijn de wijsheden die we vroeger ook al hoorden van onze grootouders. En dat zijn: veel beweging, goede nachtrust, gezonde voeding vol vitaminen en mineralen, respect- en liefdevolle relaties met anderen, werk dat je voldoening geeft en een gezonde leefomgeving.

Volg je

En, ook heel belangrijk, altijd je hart volgen. Ook als je de consequenties daarvan niet direct overziet, bijvoorbeeld als je een baan hebt die je eigenlijk haat maar ervan afhankelijk bent voor je inkomen. Stop er gewoon mee. Je zult zien: dapperheid wordt (uiteindelijk) altijd beloond. Er zullen zich nieuwe deuren voor je openen en je zult mensen tegenkomen die je eerst nog helemaal niet kende, maar die je wel precies de goede kant op helpen. Want zo is het leven. Nobody said that it would be easy, maar wie naar zijn hart luistert, komt altijd goed terecht. Zo creëer je de ideale omstandigheden voor een lang, gelukkig en fit leven. Proost... op je gezondheid!Draag een computerbril voor betere slaap